Bulgarian Bible

Исая 61

Исая

Index

Глава 62

1


 

  Заради Сиона няма да млъкна, И заради Ерусалим няма да престана, Догдето не се яви правдата му като сияние, И спасението му като запалено светило.  

 

 


2


 

  Народите ще видят правдата ти, И всичките царе славата ти, И ти ще се наречеш с ново име, Което устата Господни ще нарекат.  

 

 


3


 

  Ще бъдеш тъй също славен венец в ръката Господна, Дори царска корона на дланта на твоя Бог.  

 

 


4


 

  Няма вече да се наричаш оставен, Нито ще се нарича вече земята ти пуста; Но ще се наричаш благоволение Мое е в него, И земята ти венчана; Защото Господ благоволи в тебе, и земята ти ще бъде венчана.  

 

 


5


 

  Защото както момък се жени за мома, Така и твоите люде* ще се оженят за тебе; И както младоженецът се радва на невестата, Така и твоят Бог ще се зарадва на тебе.  

 

 


6


 

  На стените ти, Ерусалиме, поставих стражи, Които никога няма да мълчат, ни денем ни нощем. Вие, които припомнювате на Господа, не замълчавайте,  

 

 


7


 

  И не Му давайте почивка, Догдето не утвърди Ерусалим, и догдето не го направи похвален по земята.  

 

 


8


 

  Господ се закле в десницата Си и в силната Си мишца, казвайки : Няма да дам вече житото си за храна на неприятелите ти, И чужденците няма да пият виното ти, за което ти си се трудил;  

 

 


9


 

  Но които го прибират в житницата те ще го ядат И ще хвалят Господа; И които го събират те ще го пият В дворовете на Моето светилище.  

 

 


10


 

  Минете, минете през портите, Пригответе пътя за людете; Изравнете, изравнете друма, Съберете камъните му ; Издигнете знаме на племената.  

 

 


11


 

  Ето, Господ прогласи до краищата на земята, като каза : Речете на сионовата дъщеря: Ето, Спасителят ти иде; Ето, наградата Му е с Него, И въздаянието Му пред Него.  

 

 


12


 

  И ще ги наричат свет народ, Изкупените от Господа; И ти ще се наричаш издирен, Град неоставен.  

 

 


Исая 63

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: