Bulgarian Bible

Евреи 3

Евреи

Index

Глава 4

1


 

  И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея.  

 

 


2


 

  Защото на нас се донесе едно благовестие, както и на тях; но словото, което те чуха, не ги ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха.  

 

 


3


 

  Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: – "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света.  

 

 


4


 

  Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела";  

 

 


5


 

  а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка".  

 

 


6


 

  И тъй, понеже остава да влязат някои в нея, а ония, на които по-напред се благовести, не са влезли поради неверието ( Или: Непокорството ) си,  

 

 


7


 

  затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърдцата си".  

 

 


8


 

  Защото, ако Исус Навиев беше им дал почивка, Бог не би говорил след това за друг ден.  

 

 


9


 

  Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка. ( Виж. ст. 4. )  

 

 


10


 

  Защото оня, който е влязъл в Неговата почивка, той си е починал от своите дела, както и Бог от Своите Си.  

 

 


11


 

  Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.  

 

 


12


 

  Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърдцето.  

 

 


13


 

  И няма създание, което да не е явно пред Бога; но всичко е голо и разкрито пред очите на Този, на Когото има да отговаряме.  

 

 


14


 

  И тъй, като имаме велик Първосвещеник Исуса, Божия Син, Който е преминал до най-високите небеса, нека държим това, което сме изповядали.  

 

 


15


 

  Защото нямаме такъв първосвещеник, Който да не може да състрадава с нас в нашите немощи, а имаме Един, Който е бил във всичко изкушен като нас, но пак без грях.  

 

 


16


 

  Затова, нека пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта, за да придобием милост, и да намерим благодат, която да помага благовременно.  

 

 


Евреи 5

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: