NORSK BIBELEN 1906

1 Samuel 26

1 Samuel

Return to Index

Chapter 27

1


 

  Men David tenkte ved sig selv: Engang kommer jeg nu allikevel til å miste livet for Sauls hånd; jeg har ikke noget godt i vente. Jeg vil undfly til filistrenes land; så vil Saul holde op med å lete efter mig i hele Israels land, og jeg slipper ut av hans hånd.  

 

 


2


 

  Så brøt David op og drog med de seks hundre mann som var hos ham, over til Akis, sønn av Maok, kongen i Gat.  

 

 


3


 

  Og David blev boende hos Akis i Gat, både han og hans menn, hver med sitt hus, David med sine to hustruer, Akinoam fra Jisre`el og Abiga`il fra Karmel, Nabals hustru.  

 

 


4


 

  Og da Saul fikk vite at David var flyktet til Gat, lette han ikke lenger efter ham.  

 

 


5


 

  Så sa David til Akis: Har jeg funnet nåde for dine øine, så la mig få et sted å bo på i en av landsbyene. Hvorfor skal din tjener bo hos dig i kongestaden?  

 

 


6


 

  Da gav Akis ham samme dag Siklag; derfor har Siklag hørt Judas konger til helt til denne dag.  

 

 


7


 

  Den tid David bodde i filistrenes land, var i alt ett år og fire måneder.  

 

 


8


 

  David og hans menn drog op og overfalt gesurittene og girsittene og amalekittene; det var de folk som fra eldgammel tid hadde bodd i det land som strekker sig bortimot Sur og helt til Egyptens land.  

 

 


9


 

  Og hver gang David herjet landet, lot han hverken mann eller kvinne bli i live; men han tok både småfe og storfe og asener og kameler og klær og drog så tilbake, og når han så kom til Akis,  

 

 


10


 

  og Akis spurte: I har vel ikke gjort noget innfall idag? da svarte David: Jo, i sydlandet, både blandt Judas menn og blandt jerahme`elittene og kenittene.  

 

 


11


 

  David lot hverken mann eller kvinne bli i live eller tok dem med sig til Gat; for han tenkte: De kunde fortelle om oss og si: Så og så har David gjort. Således bar han sig at i all den tid han bodde i filistrenes land.  

 

 


12


 

  Og Akis trodde David og tenkte: Han har gjort sig forhatt blandt Israel, sitt folk, og nu kommer han til å være min tjener for all tid.  

 

 


1 Samuel 28

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: