NORSK BIBELEN 1906

Jeremiah 27

Jeremiah

Return to Index

Chapter 28

1


 

  I det samme år, i begynnelsen av Judas konge Sedekias` regjering, i det fjerde år, i den femte måned, sa Hananja, Assurs sønn, profeten fra Gibeon, til mig i Herrens hus i prestenes og alt folkets nærvær:  

 

 


2


 

  Så sier Herren, hærskarenes Gud, Israels Gud: Jeg har brutt i stykker Babels konges åk.  

 

 


3


 

  Om to år fører jeg tilbake til dette sted alle de kar i Herrens hus som Babels konge Nebukadnesar tok fra dette sted og førte til Babel.  

 

 


4


 

  Og Judas konge Jekonja, Jojakims sønn, og alle de bortførte fra Juda som er kommet til Babel, fører jeg tilbake til dette sted, sier Herren; for jeg vil bryte Babels konges åk.  

 

 


5


 

  Da sa profeten Jeremias til profeten Hananja så prestene og alt folket som stod i Herrens hus, hørte det -  

 

 


6


 

  profeten Jeremias sa: Amen! Det gjøre Herren! Herren opfylle de ord som du profeterte, så han fører karene i Herrens hus og alle de bortførte tilbake fra Babel til dette sted!  

 

 


7


 

  Men hør nu dette ord som jeg taler for dine og for alt folkets ører:  

 

 


8


 

  De profeter som har vært før mig og før dig fra fordums tid, de profeterte mot mange land og mot store riker om krig og ulykke og pest.  

 

 


9


 

  Den profet som profeterer om fred, når hans ord går i opfyllelse, da kan alle se at han er en profet som Herren i sannhet har sendt.  

 

 


10


 

  Da tok profeten Hananja åket av profeten Jeremias` nakke og brøt det i stykker.  

 

 


11


 

  Og Hananja sa i alt folkets nærvær: Så sier Herren: Således vil jeg om to år bryte i stykker Babels konge Nebukadnesars åk og ta det av alle folkeslags nakke. Da gikk profeten Jeremias sin vei.  

 

 


12


 

  Men efterat profeten Hananja hadde brutt i stykker åket og tatt det av profeten Jeremias` nakke, kom Herrens ord til Jeremias, og det lød så:  

 

 


13


 

  Gå og si til Hananja: Så sier Herren: Et åk av tre har du brutt i stykker, men i stedet for det har du gjort et åk av jern.  

 

 


14


 

  For så sier Herren, hærskarenes Gud, Israels Gud: Et åk av jern har jeg lagt på alle disse folkeslags nakke, forat de skal tjene Babels konge Nebukadnesar, og de skal tjene ham; også markens dyr har jeg gitt ham.  

 

 


15


 

  Da sa profeten Jeremias til profeten Hananja: Hør nu, Hananja! Herren har ikke sendt dig, og du har fått dette folk til å sette sin lit til løgn.  

 

 


16


 

  Derfor sier Herren så: Se, jeg tar dig bort fra jorden; i dette år skal du dø, fordi du har preket frafall fra Herren.  

 

 


17


 

  Og profeten Hananja døde i det samme år, i den syvende måned.  

 

 


Jeremiah 29

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: